Waar moet ik opletten bij het aanschaffen van een koptelefoon?

datum: 20-09-2012 - Auteur: Dennis Loon

Ben je op zoek naar een (nieuwe) koptelefoon? En heb je er eigenlijk geen verstand van? Wij geven hieronder enkele tips waarbij je op moet letten als je een nieuwe koptelefoon gaat kopen.Een koptelefoon zoals hierboven, noemen we een circumaural. Daarnaast zijn er nog twee verschillende soorten koptelefoons. Een gesloten- en een openkast. Het verschil in deze twee koptelefoons zit hem in het geluid wat er door wordt glaten. Een openkast is voor een buitenstaande minder prettig, voor jezelf kan dit wel prettig zijn. Je bent dan niet "volledig" afgesloten van de buitenwereld. Je hoort dus nog wel wat van de omgeving. Wat hierbij ook een rol speelt is de Noise-cancelling, dit zorgt ervoor dat je niet veel gestoord wordt door de buitenomgeving ongeacht of je een gesloten- of openkast hebt.

 

Draadloos of niet?
Vind je het prettig als je helemaal geen bedradingen hebt? Of juist wel? Tegenwoordig heb je verschillende koptelefoons die je draadloos kunt verbinden met je telefoon of mp3-speler. Deze moeten echter wel over een bluetooth module beschikken. Het is dus maar net wat je voorkeur heeft.

Aansluitingen
Hou er rekening mee dat je bij bedraade koptelefoons moet kijken naar de aansluiting. Beschikt de koptelefoon over een 3,5mm jack of een 6,3mm jack? Tegenwoordig zie je vaak de 3,5mm jack met een optionele adapter voor de 6,3mm. 

Geluid / Bass
Waar het uit eindelijk omgaat is het geluid en bass. Bekijk bij de specificaties of deze genoeg watt heeft. Het is lastig om dit op het internet te beoordelen. Je zou eigenlijk dan naar de winkel moeten gaan om het te testen.

Verder.... 
Is het belangrijk om de beoordelingen van andere klanten door te nemen, mits deze aanwezig zijn. Wellicht staan er nuttige dingen in die ook voor jou van toepassing zijn. Vergelijk eventueel meerdere modellen, daarnaast is het ook handig om te kijken of het product op voorraad is. Je wil denk ik niet 1 week wachten op je koptelefoon. Voor de rest is het vaak je eigen inbreng. In de zin van, wat zijn jou wensen! 

Vergelijk op Koptelefoononline.nl de beste koptelefoons online bij onze aanbieders. We hebben hier de beste merken voor jou op een rijtje gezet. We hebben ook alvast een top-5 voor je opgesteld! Wacht dus niet langer en profiteer vandaag van de scherpe prijzen en snelle bezorging.

 

 

Geplaatst in categorieën: DJ Koptelefoons, Draadloos Koptelefoons, Sennheiser Koptelefoons, Pioneer Koptelefoons, Beats by Dre Koptelefoons, Bose Koptelefoons

Reageer op dit bericht